Tørretumbler med kondens eller aftræk?

tørretumbler med kondens

Når du skal have fat i en ny tørretumbler, fordi den gamle har givet op eller trænger til en opdatering, så findes der to overordnede typer du skal vælge imellem og de har hver deres fordele og ulemper.
Der har været en overvægt af maskiner med aftræk i hjemmene landet over gennem de sidste mange, mange år, men siden modellerne med kondens er blevet en mulighed begynder de støt men langsomt at overhale den klassiske model med aftræk. Men hvad er egentlig forskellen og, hvilken model skal du vælge?

Tørretumbler med aftræk

Når du vælger en tørretumbler med aftræk, betyder det helt kort, at den skal være i nærheden af en udsugnings- eller udluftningskanal, for at kunne komme af med varme og fugt.
Det betyder ikke alene, at din tørretumler ruger mere energi, fordi varmen skal trækkes ud, men også, at du spilder energi på at varme op, fordi varmen fra tørretumbleren blæses direkte udenfor.
Denne model kan være en stor fordel for dig, hvis din tørretumbler står i et lille rum, så du kan undgå fugt.
Så, hvorfor skal du så vælge en tørretumbler med aftræk?

  • Det er en smart løsning, hvis du allerede har en model i samme kategori stående. Det kan nemlig være dyrt at skulle lukke udtrækskanalen og isolere den, hvis du i stedet vælger en model med kondens.
  • Det er en smart løsning for at undgå fugt og kondens, især, hvis tørretumbleren står i et lille rum, fordi luften ledes ud.
  • Det er en smart løsning, fordi den tørre tøjet hurtigere.

Der er altså stadig fordele, hvis du synes en model med aftræk er den rigtige løsning for dig. Har du ikke i forvejen en tørretumbler med aftræk stående, så er det måske en fordel at vælge kondenstørretumbler i stedet. Både for økonomiens og miljøet skyld.

Tørretumbler med kondens

Det er helt sikkert den mest solgte form for tørretumbler i dag. Det er også en praktisk og energivenlig variant, der ikke leder den varme luft ud, men i stedet recirkulerer den.
Det betyder, at der udledes en stor mængde fugt i rummet, som maskinen står i, så god og rigelig udluftning er vigtig, for ikke at øge risikoen for skimmelsvamp og mug.
Fordelene ved denne form for maskine er mere klare:

  • Den er yderst energivenlig
  • Den er let at installere, fordi den ikke kræver udtrækskanal
  • Vandet fra tøjet kan genanvendes, så det ikke går til spilde
  • Der findes langt flere modeller at vælge imellem, fordi det er det mest populære valg i dag – og det ved producenterne.

Der er dog også nogle ulemper, der er værd at tage med i overvejelserne, for maskinerne afgiver en hel del fugt, hvorfor rigelig udluftning er vigtig! På samme måde skal du huske at tømme vandbeholderen, ellers stopper maskinen og så tager det lidt længere tid at tørre dit tøj.
Er du på udkig efter en ny tørretumbler eller vil du bare gerne vide mere, så læs med her.

Skriv et svar