Blenderen kan bruges til næsten alt i det moderne køkken

blender

Blendere er et must-have i alle danske hjem efterhånden. De kan bruges til så meget, at de er næsten uundværlige, når først man har prøvet dem. De kan bruges til at blende supper, hakke grøntsager, lave fars og mange andre praktiske ting, som blot slider på kræfterne. De er efterhånden blevet så billige og effektive, at de sagtens kan betale sig at købe, med henblik på den mængde tid man sparer på at f.eks. hakke gulerødder med en kniv! De findes i mange forskellige størrelser og har forskellig effekt, alt efter hvad de er beregnet til. Til helt almindeligt husholdningsbehov kan man godt finde rigtig gode blendere til under 1000 kroner, som kan klare det meste – alt fra en hjemmelavet pesto til at spice pastasalaten op, til at mixe drinks nytårsaften, når den sidste flaske champagne er drukket. De fleste fylder ikke særlig meget, og kan nemt sættes ind i et skab eller på en hylde igen.

Værd at overveje før du køber en blender.

Der er mange ting man skal være opmærksom på når man skal til at købe en blender. Der findes hundredevis af dem efterhånden, og de kommer i mange forskellige størrelser, design og effekt, og kan alle noget helt unikt. Det første man må gøre op med sig selv inden man køber en blender, er hvilket behov man har, sådan at men ender med at vælge den rigtige blender. Hvis den en sjælden gang imellem skal bruges til at lave suppe med, er det ikke nødvendigt med en helt vildt stor effekt, da det ikke kræver så meget kraft et dreje klingen rundt i væske. Dog skal beholderen måske værre større, hvis der laves 5 liter suppe af gangen. Hvis det derimod er en fars som skal blendes, er det en god idé med en større effekt, så klingen ikke går i står på vej igennem det hakkede kød. Her er det til gengæld ikke nødvendigt at have en særlig stor beholder, hvis der kun laves fars nok til 10 frikadeller. Mange nyere maskiner kommer med et specieltlavet låg, hvor friske frugter, grøntsager og is kan puttes ned i, for at lave en frisk hjemmelavet smoothie eller juice. Der er altså flere ting at overveje før du køber en blender – den skal passe til dit behov.

Ting du kan bruge en blender til.

Du kan bruge en blender til rigtig mange ting. De er rigtig nyttige til at knuse isterninger til drikkevarer, eller til at mixe drinks helt fra bunden af. Du bestemmer selv hvad der skal i den, og hvor meget der skal i den, så du får mulighed for at give et personligt præg på en masse forskellige drinks eller retter. Ved at tilsætte en lille smule af din helt egen hemmelige ingrediens, kan du få maden til at smage som du vil have den, uden at det bliver alt for tydeligt. Mange masseproducerede varer fra supermarkederne kan du lave ud af dine egne varer, så der kommer meget mere smag i – og hjemmelavet mad smager altid bedre!

Skriv et svar