Terapi i dit eget hjem med en lysterapilampe

lysterapi

Traditionel terapi mod depression og generel træthed kan være en utrolig kostbar affære, som mange desværre har erfaret gennem tiden. Der findes adskillige behandlingsmetoder og hele terapi-branchen kan virke som en stor jungle for de fleste, hvorfor det kan være svært at få et overblik over hvilke behandlinger som rent faktisk gavner og hvilke der reelt set kun er placebo. På internettet findes et utal af historier om svindel, hvor godtroende mennesker franarres deres hårdt tjente penge af personer, som praktiserer alternative behandlinger.

Dokumenteret effekt

Undersøgelser har gentagne gange vist, at vintermånederne er højsæsonen for depression, stress og træthed blandt danskerne. Der er mange faktorer, som spiller ind på denne triste tendens, heriblandt det kedelige vejr og den bidende kulde. Det er dog særligt manglen på sollys og D-vitaminer, som er årsagen til den velkendte nedtrykthed, som beklageligvis præger en betydelig del af Danmark hvert eneste år. Folk kommer simpelthen ikke udenfor ofte nok i de få og sparede timer, hvor solen rent faktisk skinner igennem tæppet af skyer.

Kliniske forsøg har desuden bevist, at sollys påvirker niveauet af et stof kaldet serotonin i vores hjerner. Manglen på dette stof er hovedkilden til en overvejende del af de depressioner, vi ser i vinterhalvåret. Det står derfor klart, at en løsning på problemet skal findes her.

Lægerne anbefaler lysterapi

Selvom rigtigt sollys naturligvis er at foretrække, anses lysterapi som et anerkendt alternativ af både læger og psykiatere. Grunden til at lysterapi er en af de foretrukne behandlingsmetoder blandt professionelle fagfolk, skyldes især det faktum, at alle og enhver nemt og billigt kan erhverve sig en lysterapilampe. Produkterne kan både købes i almindelige butikker eller via internettet, til en pris hvor de fleste kan være med. Der findes tilmed mange forskellige typer af lamper på markedet, hvorfor der må siges at være frit valg på alle hylder ift. pris, lysstyrke og levetid.

Lysterapilamper har dog endnu en stor fordel over andre behandlingsmetoder. Førhen blev personer med vinterdepressioner ordineret antidepressiv medicin, bedre kendt som lykkepiller. Denne behandling kan dog have alvorlige bivirkninger, hvilke inkluderer afhængighed, vægtforøgelse og træthed. I de tilfælde hvor lykkepiller rent faktisk har haft en positiv effekt på depressionen, er det set at folk kan have svært ved at fungere uden medicinen efterfølgende.

En investering i lykke og helbred

Inden du beslutter dig for hvilken behandling du ønsker at efterprøve, er det altid fornuftigt at konsultere din praktiserende læge. Her kan du få kortlagt dine helbredsmæssige behov, så du er helt sikker på hvad du har brug for, og hvilke muligheder du har for at afhjælpe dit problem. Du skal altså sørge for at lave et grundigt stykke forarbejde, hvor du undersøger hvilke valgmuligheder der er for lige netop din sygdom, lidelse eller skavank og altid huske på, at et sådant køb er en investering i helbred, lykke og velvære. Du må derfor aldrig gå med kompromis med kvaliteten af produkter, som har til formål at gennemføre en helbredende behandling, da dette kan betyde at en egentlig effekt udebliver. Igen kan det anbefales at søge råd hos en ekspert, og det er her at internettet kan vise sig som et glimrende værktøj i din søgen. Der findes fx mange hjemmesider som lysterapilampe-test.dk, som har gennemført undersøgelser af forskellige lysterapilamper, og sammenlignet pris og kvalitet.

Med en lysterapilampe kan du altså undgå dyre behandlinger på diverse sundhedsklinikker, og i stedet blive din egen terapeut derhjemme. Det kræver ingen lang uddannelse og heller intet kendskab til branchen. Du skal blot sørge for at afsætte en halv til en hel time om dagen alt efter dit behov, og lade lyset gøre alt det hårde arbejde!

Skriv et svar