Skal du have ny vaskemaskine?

vaskemaskine

Er den gamle vaskemaskine omsider stået af, eller er du bare træt af at have en regning på strøm og vand der er dobbelt så stor som den burde? Så er det vist på tide at kigge på en ny vaskemaskine.

Hvor finder man en ny vaskemaskine

Alle veje fører til Rom som man siger, og der er flere måder at finde frem til den helt rigtige vaskemaskine – her får du et par af dem.

Det som du i hvert fald kan gøre til at starte med er at gå ind at læse vaskemaskine tests på test-nu.dk, som er en side der samler tests fra ikke bare Danmark men også Sverige og Tyskland sådan at du får et bredt og varieret billede af hvilke vaskemaskiner man kan overveje, og hvilke man i hvert fald skal holde sig langt væk fra. Du kan enten dykke ned i hver enkelt test specifikt, eller bare kigge på oversigten for at få en hurtig ide om det.

En anden ting du kan gøre er at gå ind på facebook og spørge om der er nogen der har nogle modeller eller lign de kan anbefale. Det kan nogle gange godt give nogle gode resultater, men man skal også passe lidt på med at lytte alt for meget til det, for det kan jo godt være folk tror at de har en god vaskemaskine men hvis den i virkeligheden er rigtig dårlig sammenlignet med hvad man ellers kan få men de bare ikke ved det fordi de har vænnet sig til det, ja så er det jo ikke sådan en du har lyst til at købe.

Du kan også gå ind på DR og læse deres guide til hvordan man finder en ny vaskemaskine. Den er efterhånden lidt gammel, men der er stadig nogle gode råd og fifs man kan bruge når man skal ud at kigge.

Og endelig kan du også gå ned til den lokale fagmand og høre hvad han har at sige. Også det kan være lidt risikabelt. Du kan komme ned til en rigtig sød og kompetent person som lytter til dine behov og finder frem til den helt rigtige model sammen med dig, en model der både er god (og som du også efterfølgende kan se på test-nu er god) og som ikke koster for mange penge. Men du kan også risikere at komme ned til rigtig ærgerlig type. Sådan en som er en sælger af den værste skuffe, og som har en dårlig model stående ude bagved som han bare ikke kan komme af med – eller det vil sige som han ikke kan komme af med før du kom.

Det kan være svært at kende forskel på de to, og derfor er et godt råd ikke at købe noget ved første besøg uanset hvad sælgeren ellers siger, men i stedet skrive ned og så gå hjem på nettet og tjekke at det han foreslår også rent faktisk er et godt køb.

Hvad skal du være opmærksom på?

Der er nogle ting du skal være opmærksom på når du kigger på din nye vaskemaskine. Der er ikke tale om en udtømmelig liste, men overvej i hvert fald følgende:

Vandforbrug: Det er ret vigtigt om maskinen bruger 2, 5 eller 10 liter vand til hver vask. Nej, en enkelt liter vand koster ikke særlig meget, men i det langt løb løber det op.

Strømforbrug: Samme som med vandet. Den lille forskel kan måske virke ubetydelig nu, men hvis den kører en gang om dagen hver dag i de næste 5 år er det alligevel lige næsten 2.000 vaske – og så bliver den lille forskel alligevel stor.

Skriv et svar