Ryk grillbaren indenfor med en frituregryde

grillbar

De fleste elsker grillmad, og der er også et eller andet utroligt lækkert over at få sådan en omgang pomfritter med ketchup, en god fiskefilet eller hvad de nu ellers har dernede. Men der er bare et par grunde til at man ikke spiser det så meget som man godt kunne tænke sig.

For det første er det dyrt hvis man hele tiden skal derned, de skal jo også tjene på det, og man risikerer at bruge rigtig mange penge på mad hvis man hele tiden skal derned for at have pomfritter. Så kan det også være lidt besværligt, nogle gange vil man bare gerne være hjemme, og især hvis der er mere end 5 minutters gang hen til det nærmeste sted bliver det næsten en hel udflugt, bare for at få lidt mad.

Men der er heldigvis en løsning, en løsning hvor du både kan få din grillmad, få den billigt, og få den uden at du behøver forlade dit hjem. Den hedder en frituregryde, og med sådan en kan du lave alt det grillmad du har lyst til i dit helt eget køkken.

Hvordan køber man en frituregryde?

Der er ikke noget hokuspokus i at skulle købe en frituregryde, og det er lige så nemt som at købe en ny blender eller en anden ny køkkenmaskine. Du skal bare gå ned i din lokale isenkræmmer eller finde en butik på nettet, og så køber du gryden.

Derudover skal du også have noget olie som du kan friturestege tingene i, men det kan du bare købe i dit lokale supermarked.

Der findes ret mange forskellige gryder, og nogle er gode og nogle er mindre gode. Der er ikke voldsom stor forskel i prisen, så man kan lige så godt købe en af de gryder der er de bedste. Du kan finde de bedste frituregryder ved at læse en frituregryde test. Gør du det vil du f.eks. kunne se at den bedste gryde er en Tefal Actifry til ca. 900, men at man også kan få en rigtig god Philips til 1100. Men se – der sparede du lige 200 kroner og får endda en bedre model – at læse tests kan godt betale sig.

Hvad kan man lave i en frituregryde

I en frituregryde er det i virkeligheden kun fantasien der sætter grænser. Ligesom du kan lave alting i en ovn eller alting på en pande kan alt også frituresteges – det er bare ikke alting der bliver lige godt, og noget er nemmere at lave end andet.

For at starte med det oplagte, så er pomfritter noget af det nemmeste og lækreste at putte i gryden, og det er nok også det du kommer til at lave de første mange gange. Du skal bage gå i supermarkedet og købe deres frosne pomfritter (køb hellere et par poser, for de ryger hurtigt), og så hjem at tænde op for gryden. Når olien er sydende så bare direkte i med pomfritterne, og i løbet af en 5 til 10 minutter har du lækre pomfritter, præcis ligesom på grillen. Så skal de bare dampe lidt af, måske lige dryppe af for olie på noget køkkenrulle, på med noget salt og så serveres med ketchup.

Men det er ikke kun pomfritter man kan lave. Også fiskefilet, nuggets, blæksprutteringe, løgringe og alt muligt andet lækkert kan komme i gryden. Eller du kan prøve at panere ting selv i butterdej og så friturestege det. Det bliver vildt lækkert, og det er også lidt sjovt at forsøge sig selv.

Du kan også lave ting der er en lille smule sunde, f.eks. grøntsager i butterdej – lækkert og ikke helt så usundt.

Skriv et svar