Husker du den første iPhone?

I år er det 10 år siden, at Apple lancerede et stykke teknologi, som forandrede verden for altid. Steve Jobs gik på scenen op, og fortalte, at han havde glædet sig til denne dag, hvorefter han ytrede ordene:
“Every once in awhile a revolutionary product comes along that changes everything.” Og det må man sige, at deres Apple iPhone gjorde. Før da havde Apple lanceret MacinTosh, som revolutionerede computeren, deres iPod ændrede musikken for altid, og iPhone ændrede måden vi kommunikerer på for altid.

Touchskærmen var ikke tidligere implementeret, og hvis man ser præsentationen bliver det hurtigt tydeligt for enhver, at det var et produkt, man ikke tidligere havde set lignende. Det virker nu så absurd, men således var det ikke på daværende tidspunkt. Få husker tiden før iPhone, men den ændrede oprigtigt alt. Tidligere var salget af mobiltelefoner ikke lige så stort, og udbuddet af abonnementer omfattede ikke Oister abonnement og mange af de andre mindre selskaber, vi kender i dag.

Men med den nye iPhone blev et eventyr sat i gang, for ikke nok med at det væltede frem med smartphones, et helt nyt univers i forhold til programmer og særligt apps til mobiltelefoner. Som Steve Jobs sagde, så kunne telefoner ikke det store inden iPhonen, for selvom de blev kaldt smartphones, så lå det smarte i, at man kunne ringe, sende beskeder og sende mails.

https://www.youtube.com/watch?v=9hUIxyE2Ns8

Farvel til tastaturet

Med iPhonens introduktion varslede Apple også døden over tastaturet, for som Steve Jobs fremlagde, så var datidens telefoner kun 60% smarte, og de sidste 40% var tastatur. Og den dag iPhonen blev introduceret, fik tastaturet dødsstødet, for med hurtigere telefoner, blev der også stillet krav til hastigheden i kommunikationen, i input og i nemheden ved at bruge telefonen, og de små knapper, som ikke kunne tilpasses på datidens mobiltelefoner, levede med ét dermed ikke op til de krav, som omverdenen stillede.

Så kom de andre

Markedet for smartphones gik hurtigt amok, og pludselig kom virksomheder på markedet, som man ikke tidligere havde forbundet med mobiltelefoner. Flere af de store og mere velkendte brands var slet ikke klar, og blev nok taget lidt på sengen, da Apple lancerede iPhonen. Sony Ericsson var selvfølgelig til stede, men deres første telefoner var meget dyre og ikke nødvendigvis gode. Nokia var ellers verdens største producent af telefoner, men deres design og tilgang til brugervenlighed blev ikke taget godt imod af brugerne, og ja resten er faktisk historie. Nokia gik pludselig markant tilbage, fordi de fortsat kæmpede med de gamle våben i en ny krig, og Nokia satte alt over styr. I dag laver Nokia telefoner til den tredje verden, er ejet af Microsoft og er ikke nær så stor som de var tidligere.

HTC var en af de første producenter, som meldte sig på markedet for Smartphones. Med Googles styresystem kaldet Android som kerne, leverede de nogle mobiltelefoner, som for alvor kunne konkurrere med iPhonen. HTC Legend var et gedigent stykke håndværk, som for alvor gav konkurrenterne kamp til stålet. Sidenhen er HTCs stjerne falmet, og Samsung er nu den største konkurrent til Apple.

Skriv et svar