Hundefoder: Sådan finder du det bedste

Har du netop fået en lille sød hundehvalp? Hvis du kan nikke ja til dette, har du måske allerede tænkt på, hvilket hundefoder det nye familiemedlem skal spise. Det kan også være, at du har en ældre hund, som har tabt sig eller taget på, og du tænker, at det er kostens skyld. Uanset hvad gælder det om at overveje en række forskellige faktorer, når hundefoderet skal anskaffes. Hundens vægt, alder og aktivitetsniveau er eksempelvis alle punkter, som skal noteres ned, inden den store pose købes. 

Kig først på pelsen

Når foderet skal findes, er det en rigtig god idé at starte med at betragte din hunds pels. Hvis pelsen for eksempel er fedtet, eller hvis hunden fælder rigtig meget, er dette et tegn på, at hunden mangler Omega-3 og proteiner. Sørg derfor for at vælge et hundefoder, som er rigt på protein, fedtsyrer og Omega-3. Hermed har hunden mulighed for at styrke og reparere dens pels indefra. Derudover kan du supplere hundefoderet med lidt kylling, æg og fisk, idet disse madvarer indeholder både protein og aminosyrer, som er herlige, hvis målet er at styrke strukturen i kæledyrets pels. 

Størrelsen siger også meget

Det er dog ikke kun pelsen, som man skal studere ved købet af det rette hundefoder. Hundens alder og vægt betyder ufattelig meget. Hvis din hund er en lille hundehvalp eller blot er et år gammel, gælder det om at finde hundefoder med en god mængde protein. Hermed kan hunden vokse sig stor og stærk. Har hunden omvendt lidt gråt skæg hist og her, skal du gå på udkig efter det såkaldte seniorfoder. Dette foder er henvendt til hunde, som er omkring 5-7 år gammel, og som er ved at komme i senioralderen. Seniorfoderet indeholder blandt andet en mængde letfordøjeligt protein, en begrænset saltmængde samt en tilpas mængde af vitaminer og mineraler. 

Vælg foder der er godt til tænderne

Når du vælger at skifte hundens foder, skal du huske at holde øje med kæledyret tænder. Det er nemlig en rigtig god idé at vælge et hundefoder, som går ind og forebygger tandsten. På denne måde kan du have bedre samvittighed, hvis hunden på nuværende tidspunkt blot får et tandrensende tyggeben en gang imellem. Vælg hundefoder med en god mængde af polyfosfater, som hjælper med at bekæmpe de irriterende tandsten. Dyrelageret.dk tilbyder et bredt sortiment af kvalitetshundefoder. Denne hjemmeside kan dermed være et godt sted at starte i junglen af de forskellige typer hundefoder. 

Skriv et svar