Efterårsprojektet til dig og din familie

Når efteråret nærmer sig, og vejret bliver koldere og koldere, mister haven sin status som samlingspunkt for familie og venner. For mange betyder det, at man ganske langsomt får mindre fællestid, og at man – selv i en familiesammenhæng – går en smule hver til sit. 

Men sådan behøver det faktisk slet ikke at være. For når haven bliver koldere, og man ikke kan løbe rundt og spille kricket, kan man til gengæld samles om andre mere praktiske ting, der egner sig specielt godt som familieprojekter.

I artiklen her har vi samlet nogle erfaringer ift. forskellige familieaktiviteter, der tager afsæt i et eller andet haveprojekt, som de fleste familiehjem kan relatere til. Læs med videre, og få inspiration til efterårets nye familie-/fællesprojekt. 

Få haven gjort vinterklar

Selvom foråret er ovre, og vinteren venter lige rundt om hjørnet, er det bestemt ikke ensbetydende med, at man derfor skal lade haven stå og glemme den, indtil det igen bliver forår. For det er nemlig præcis i denne tid, man skal tænke over, hvordan man får haven gjort klar til vinterens bidske kulde, så den igen står skarpt, når foråret banker på døren, og vi skal ud i haven igen.

Men hvordan er det så lige, man skal forberede haven på vinterens kolde vejr? Jo – en af flere ting, man med fordel kan gøre til et familieprojekt om vinteren, er at få renset overflader og klargjort træværk. For når vinteren kommer, er dette for sent, og har man ikke tænkt over det inden, kan det i værste fald resultere i, at man skal udskifte dele af et plankeværk, eller hvor man nu måtte have træværk. 

En anden klar opgave, der kunne ligge efteråret nært, er at få foretaget en grundig fliserens. På den måde sikrer man nemlig, at fliserne står skarpt, når det igen er havesæson. Og har man ikke tidligere arbejdet med fliserensning, kan man jo passende benytte lejligheden til at engagere hele familien i et fælles projekt, som bestemt har et praktisk afsæt.

Fælles for såvel fliserensning og klargøring af træværk er, at det begge er projekter, der ikke kræver specielle vejrforhold. Selvfølgelig kan der være opgaver forbundet med klargøring af træværk, der ikke kan gøres i øsende regn, men ikke desto mindre kan man faktisk gøre rigtig mange ting i efterårets karakteristiske vejrforhold.

Derudover er det en række aktiviteter, som er ret nemme at forholde sig til. Det er ikke nogen uoverkommelig opgave, og der er rig mulighed for at gøre det til et samlingspunkt for familie og venner, der alligevel har set det meste, der er værd at se på Netflix. Og så har man samtidig mulighed for at holde fast i fællesskabsånden lidt endnu, inden det for alvor bliver vinter, hvor det ikke er specielt rart at bevæge sig uden for en dør.

Har du derimod ikke hverken træværk eller fliser i haven – så tag et kig ud ad vinduet. Der er med garanti et eller andet, der kunne trænge til en kærlig hånd, inden det bliver vinter og frostvejr.

Skriv et svar