Selvom Dybbøl er en meget lille by, er der altså en del interessante seværdigheder på Dybbøl Banke. Området gemmer på rigtig megen historie fra de Slesvigske Krige, og der er rig mulighed for at se levn fra disse. Nogle af disse levn består eksempelvis af Dybbøl Mølle, som har overlevet begge krige, gravstederne til de danske og preussiske soldater samt Kongeskansen hvor Genforeningen blev fejret i sin tid. Dybbøl Banke og dets seværdigheder har stor betydning for både danskere og tyskere, og området er helt sikkert et besøg værd.
Dybbøl Mølle – et nationalsymbol
Siden de Slesvigske Krige er Dybbøl Mølle blevet et nationalsymbol for modstand samt udholdenhed, da de danske soldater kæmpede bravt og vedholdende under de Slesvigske Krige. Dybbøl Mølle brændte ned både under 1. Slesvigske Krig og under 2. Slesvigske Krig men er begge gange blevet genopbygget. Møllen, som står der i dag, blev bygget i 1936, og Museet på Sønderborg Slot har haft udstillinger i møllen siden 1995. I dag er der fire forskellige udstillinger at finde i møllen, som beretter om møllens nuværende drift, dens historie samt betydning for både danskere og tyskere.
Soldaternes Fællesgrave
I fire store massegrave på Dybbøl Banke ligger 334 danske soldater og 28 preussiske soldater, som omkom under Slaget ved Dybbøl i 1864, begravet. På toppen af Dybbøl Banke findes den store fællesgrav, som er den største af massegravene i området. Rundt omkring i Dybbøl-området kan man finde mindesten på de steder, hvor enten danske eller preussiske soldater faldt under slaget i 1864. Mindestene er at finde både i private haver og langs villaveje.
Den Tyske Skanse som blev til Kongeskansen
Efter tyskernes nederlag under 1. Verdenskrig blev de på baggrund af Versaillestraktaten tvunget til at lade befolkningen i dele af Slesvig stemme om, hvorvidt de ønskede at være danske eller tyske. Afstemningen afgjorde hvor grænsen mellem Danmark og Tyskland skulle være, og grænsedragningen er den samme den dag i dag. Genforeningen mellem Nordslesvig og Danmark blev fejret med en kæmpe folkefest, hvor kong Christian X også deltog. Under folkefesten fik kong Christian X overrakt et gammelt Dannebrogsflag af fire unge piger, mens 50.000 danskere så på. Folkefesten fandt sted den 11. juli 1920 på Dybbøl Banke ved den tidligere tyske skanse 10, som sidenhen fik navnet Kongeskansen. Skanseområdet blev sidenhen ved hjælp af en folkeindsamling købt, og området blev i 1924 givet til staten som ”Nationalparken Dybbøl Skanser”.