Sådan fik jeg min hjemmeside

hjemmeside

Hej og velkommen til dette indlæg. I dag vil jeg gerne skrive lidt om hvordan vi er endt her – hvordan det kan være jeg har min egen hjemmeside som du kan sidde og læse på. Det er noget der egentlig har været lang tid undervejs, og i processen synes jeg at jeg har været plaget af uvidenhed og ting jeg troede var mere besværlige end de egentlig var, så jeg tænkte at hvis jeg nu lavede det her indlæg kunne det være at der var flere der fik øjnene op for at det med hjemmesider i virkeligheden slet ikke var så svært.

Jeg har altid haft noget på hjerte

Det der med at skrive ting har altid været noget for mig, og jeg har altid været ham der sad med en notesbog et eller andet sted og skrev tanker og ideer ned. Tekster som det ikke var meningen at nogen skulle læse, men som jeg skrev bare fordi jeg ikke kunne lade være. I gymnasiet begyndte jeg så med lidt noveller og sådan og nogle af dem blev også læst og fik god kritik, men jeg fandt også ud af at det ikke var forfatter jeg skulle være. I stedet var jeg med i skolebladet og fik på den måde afløb for sine skrivetendenser.

Så kom internettet

Så kom det hersens internet jo frem, og pludselig kunne man skrive til et helt andet og meget større publikum, og jeg begyndte derfor med at være med på nogle forskellige fora og interessegrupper på nettet hvor jeg skrev en masse. Jeg tænkte flere gange om ikke jeg mon burde have min egen hjemmeside, men på en eller anden måde synes jeg ikke rigtig at det var noget for mig. Hvis man havde en hjemmeside skulle man sikkert være et eller andet teknisk vidunder eller på anden måde sidde og programmere hele natten, og det var altså ikke noget for mig. Jeg kunne lide at skrive, men teknik og design var en helt anden sag.

Derfor afholdt jeg mig i mange år fra at få en hjemmeside, og det fortryder jeg rigtig meget i dag. Tænkt hvis jeg kunne være startet mange gange tidligere, så ville min blog være et helt andet sted i dag.

Nå, men i hvert fald på et eller andet tidspunkt blev jeg træt af ikke at være med på beatet, jeg blev træt af ikke at have et sted at komme af med mine tanker. Og så var det at jeg tænkte at så svært kunne det altså heller ikke være. Så jeg begyndte at læse op på ord som webhotel, loadtid og alt det der, og jeg fandt ud af at hvis man gik til det med et åbent sind så var det faktisk slet ikke så slemt det der med hjemmesider, faktisk var det helt okay.

Nå, men jeg fandt så et webhotel hvor jeg kunne køre min hjemmeside og det var faktisk ikke engang så slemt det kostede kun nogle hundrede kroner for et domænenavn og et sted at have det liggende og det er jo okay. Her havde de så også sådan noget auto-installation så jeg fandt et system der hedder wordpress og det var faktisk meget nemt at installere og sætte op og egentlig var det heller ikke så svært at finde ud af. Så alt det jeg havde gået rundt og frygtet alle de gange viste sig slet ikke at holde stik. Så jeg kom i gang og nu sidder jeg og skriver. Jeg vil bestemt anbefale alle der overvejer det at komme i gang at prøve for det er slet ikke så slemt.

Skriv et svar