Nyd din have i efteråret

Sommeren er ved at være forbi, hvilket kan mærkes på vejret og det tidlige mørke. Det betyder dog ikke, at du ikke kan bruge din have til noget i efteråret eller tænke over, hvad du måske vil få brug for, når temperaturerne begynder med at stige igen. 

Skab et samvær om et bålsted

Et bålsted behøver ikke at være midt ude i haven med sten omkring sig. Du kan skabe et skønt bålsted med et bålfad, som er hævet op over jorden, hvilket vil passe perfekt til en stenterrasse. Et bålfad kan både bruges af store og små, hvor I kan riste skumfiduser eller lave snobrød på pinde, I har fundet i haven. Udover at være praktisk er et bålfad også fint at se på, da det ikke er et kæmpe monstrum, som du skal finde plads til. Hvis du tør, kan du også kaste dig ud i at lave en omgang aftensmad over bål. Det kan sagtens lade sig gøre, så længe du har det rigtige udstyr. Du kan finde alt til bålstedether, hvor du kan finde den bålløsning, der passer dig og din familie bedst. 

Grill dig igennem hele vinteren 

Et bålsted kan bruges hele vinteren, men den har nok sin højsæson om sommeren. Det kan være en smule koldt at stå udenfor og holde øje med flammerne. En grill derimod kan bruges hele året rundt, uanset om du er til kulgrill eller gasgrill. Det er nok nemmest med en god gasgrill til vinterhalvåret, men det er bestemt ikke umuligt at bruge sin kulgrill. Med en grill skal du ikke hele tiden stå udenfor ved siden af den. Der er mere sikkerhed ved en grill, hvorfor man godt kan slippe den af syne for en stund. Grillen har også en bedre arbejdshøjde end et bålfad, men med en gasgrill får du selvfølgelig ikke den samme lugt af grill og bål, som du vil gøre i sommerhalvåret med et bål. 

Få liv i din have om vinteren

Når kulden først træder ind, går de fleste planter i hi og visner i takt med kulden. Der er derfor ikke så meget liv at finde i haven, når du ser ud ad vinduet. For at skabe liv kan du sætte et fuglehus op, som du kan hænge lidt foder i. Der vil helt automatisk komme flere fugle i din have, da de har svært ved at finde mad, når jorden bliver frossen. Derudover er det et godt familieprojekt, da både store og små kan være med til at hænge fuglefodret ud i fuglehuset. 

Skriv et svar